Som så mange andre sæsoner, var min gode ven Günther Grossmann på sommerferie ved Karup Å. Günther, der foruden hustru Iris også har sine to sønner, Daniel og Fabian med, har fisket i Karup Å i mere end 25 år. Det er blevet til mange fangster igennem årerne, både til Günther selv, men også til drengene, der begge er ivrige lystfiskere. De seneste år, har Günther ikke været så flittig en gæst på konsortiets vand som tidligere år, men i år kunne jeg fortælle ham, at alt var ved det gamle igen. Åens grøde var i år klippet så åen næsten ligner sig selv igen, og ikke nok med det, så oplevede de få lystfiskere der fiskede på konsortiets vand, at der var fisk i åen.

Efter første tur på Sønder Resens fiskevand i slutningen af juli, fiskede vi sammen flere gange i løbet af de godt 14 dage Günther var i Danmark med sin familie. Det blev til mange gode stunder, både med fisk, men endnu vigtigere også i pauserne hvor vi fik snakket om løst og fast.

Ikke alle fisk, fangster, oplevelser og øjeblikke kan nævnes her, men specielt et par episoder de sidste to dage i midten af august, lige op til den store fiskekonkurrence, er svære at slippe udenom.

Den første fandt sted på et tidspunkt, hvor jeg egentlig havde tænkt mig at holde hviledag. Jeg var påbegyndt job  efter endt ferie, og var egentlig på vej i seng, da telefonen ringede. “Jan, du skal komme, det vælter med fisk” lød meldingen på klingende tysk. Få sekunder senere var beslutningen truffet, og 25 min. senere ankom jeg til Halvtaget. Jeg nåede lige at lukke lågen, da jeg kunne høre Günther kalde nede fra åen: “Jan, jeg har en”. Jeg ilede derned, og efter en fælles oplevelse og en god fight kunne jeg lande en fin havørred på 5,8 kg for Günther. Skønt at se min vens glæde over fisken, der var hans største dette år. Det blev ikke til mere fiskeri, for i stedet blev det til snak, whisky og hyggeligt selskab hvor endnu et medlem stødte til. Ja snakken går ved Halvtaget.

Günther ved vægten i Pension Højbo – med havørreden på 5,8 kilo

Dagen efter havde vi aftalt at starte tidligt, så jeg også kunne nå at fiske. Som sagt så gjort, og vi fordelte os på stykket. Det tog ikke lang tid før det igen rungede i ådalen “Jan, ich habe ein”. En havørred havde taget Günthers flue, endnu før jeg var kommet igang med at fiske. Igen en god fight, og igen kunne jeg håndlande. Denne gang en fin 3 kilos fisk der leverede en fight som en havørred på den dobbelte vægt ville have været stolt over. I øvrigt noget der har kendetegnet de fisk vi har fanget i år. De fighter som bare p….. Efter landinger blev det igen til snak, whisky og hygge, og fiskeriet blev sat på stand by.

De foregående dage og de kommende dage bød på et fantastisk fiskeri, hvor vi begge var velsignet med såvel hug, fisk der fulgte fluen, tabte fisk og fisk på land. Alle disse oplevelser kunne også være nævnt her, men sjovt nok var det disse to dage, hvor jeg kom op og nærmest ikke selv fik fisket, der stod klart og tydeligt på min nethinde.

Det blev også til et par morgenfisk 

Nogle rigtig gode fiskedage med min gode fiskekammerat fra Tyskland på konsortiets fiskevand, der i år begynder at ligne sig selv efter nogle år, hvor grøden nogle steder har gjort fiskevandet smalt, ufremkommeligt og vanskeligt at fiske.

Skønt var det at dele gode stunder ved vort fiskevand de dage i august.

Glæder mig allerede til næste sommer

 

Knæk og bræk

Jan Snejbjerg